Francija ir gardēžu vieta. Eiropā nav cita reģiona, kura gastronomiskais mantojums būtu tik plašs kā Dižonā un Burgundijā. Smaržas, kas ielavās pa atvērto logu, nepārprotami vēstī, ka esat nokļuvuši īstenā lauku reģionā. Ik pa brīdim pavīd zemnieku kūtij raksturīgā aromātu “buķete”, bet neiztrūkstošas ainavas papildinājums ir gaišās Šarolē govis, kuras laiski atpūšas. Burgundija! Bagātie lauki! Burgundijas vīnogu dārzi ir vieni no vecākajiem pasaulē, bet, pateicoties unikāliem klimatiskiem apstākļiem un vietējo Burgundijas vīndaru vairākos gadsimtos uzkrātajai pieredzei, tā tiek uzskatīta par vienu no vissvarīgākajiem Francijas vīndaru reģioniem, kur ražo, iespējams, vienu no pasaulē izcilākajiem baltajiem vīniem – Šablī, to pelnīti dēvē par Francijas vīna darīšanas flagmani. Taču Burgundija – tas nav tikai Šablī. Province tiek iedalīta četros galvenajos rajonos, pats attīstītākais vīna darīšanas rajons – Kot-d’Or. Pasaules slavenajās izsolēs nereti tieši “burgundieši” gūst atzīstamus rezultātus. Paši vietējie par labu burgundieti gatavi maksāt brangas naudas summas! ‘Šis nu būs grezni!
Cenā iekļauts:
- Lidojums Rīga – Parīze – Rīga (nododamā bagāža 23 kg, rokas bagāža 8 kg, Airbaltic ekonomiskā klase)
- Komfortabls autobuss ceļojuma laikā (degvielas izmaksas, autostāvvietas, maksas ceļi, iebraukšanas maksas, stāvvietas)
- Dzīvošana 4 naktis labās 3* viesnīcās ar brokastīm divvietīgos numuros ( tūrista nodoklis viesnīcās)
- Grupas vadītājs no Rīgas
- Ekskursijas pēc programmas
- Ekskursija Dižonā ar vietējo gidu
- Ceļojuma organizēšana
- 4 vīna/cremant darītavas ar degustāciju
- 2 vakariņas tipiskos restorānos
- 2 vakariņas Michelin restorānos ar vīnu
- Flavigny bombongu degustācija
- Chateaux de D’Ancy pils ieejas maksa
- Cite de Gastronomie – vīna degustācija
- Hotel du Beaune – iejeas maksa
Papildus izmaksas:
- Personīgie izdevumi
- Ieeja baznīcās
- Dzeramnauda šoferim
- Ceļojuma apdrošināšana